Posted by: casarama | 3 July 2009

the plan

met de hoge kosten voor de bouw van huizen is het voor de arme bevolking van Nicaragua bijna niet mogelijk om een eigen huis te bouwen dat stevig, veilig en betaalbaar is. Daarom leven veel mensen in slechte omstandigheden in een hutje van bamboo en plastic met een dak van palmbladeren.
plastichuis
ook voor de mensen die in de bush wonen en waar geen wegen zijn om de bouwmaterialen naartoe te vervoeren zou de cinva Ram een oplossing kunnen zijn…. grond om de CEB blokken te persen is overal vrij te krijgen….. en de zakken met cement zijn met de boot of paard goed te vervoeren. het zou dus in theorie mogelijk moeten zijn om met een aantal van deze Cinva persen (die klein en simpel te bedienen  zijn en  ook goed naar de plaats van bouwen vervoerd kunnen worden) de mogelijkheid te bieden aan grote delen van de bevolking die niet de middelen hebben om de dure reguliere bouwmaterialen te kopen, en zodoende leven in huizen die niet de nodige bescherming bieden tegen het klimaat. dit zorgt ervoor dat deze groep mensen meer kans heeft op ziekten en mocht er een storm komen (wat vaak gebeurd hier in Rama) dan zijn zij het kleine beetje wat ze hebben ook nog kwijt.

Con los alto costo de las casas casi no es posibles para la pobre gente de Nicaragua construir su propia casa que es solido, seguro y favorable . por esto muchas de estas gentes viven en mal circuntancias en una casita de bamboo, plastico con un techo de paja. tambien para la gente que viven en lugares donde no hay carreteras para transportar los materiales de construir para ellos la cinva ram puede ser la solucion …. tierra para presionar los bloques es gratis…. las bolsas de cemento se pueden transportar con botes o caballo. en teoria hay la posibilidad con unas de estas cinva ram (son chiquito, facil de usar y tambien de trasportar al lugar de construir ) se da la posibilidad por gran cantidad de estas gentes que no tienen recursos para comprar los materiales regulares , la falta de recursos es la causa que estas gentes viven en casitas que no son bien protejido por el clima . por esto tienen mas posibilidad para enfermarse y cuando asotan tormentas (que sucedes muchas veces en Rama) y se pierde lo poco que tienen.

nica storm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: